Triggerpoint massage en dry needling omgeving Gilze

Hebt u last van stijve spieren en/of gewrichten? Kampt u met RSI-klachten of problemen aan de arm, pols, onderarm, elleboog, schouder of nek? Of zijn het uitstralingspijnen die u wakker houden, vertrekkend uit de lage rug, heup, hiel, bil of been? Mogelijk belet dan een van uw spierknopen een goede doorstroming van het bloed. In die gevallen kan onze dry needling therapie u helpen.

Wat is dry needling?

Zoals de naam aangeeft, maakt dry needling gebruik van droge naalden en komt er dus geen vloeistof aan te pas. Het proces wordt ook wel eens IntraMusculaire Stimulatie (IMS) genoemd. Met een holle of volle naald worden de spieren hier immers aangeprikt om zo een snelle en langdurende ontspanning teweeg te brengen. Na de prik gaat de spier weer beter functioneren en afvalstoffen wegwerken, waardoor de doorbloeding verbetert om het herstel aan te kondigen.

Wat is een triggerpoint massage?

De punten aangeprikt tijdens de dry needling therapie heten triggerpoints. Ze zijn als het ware de achilleshielen van de pijnlijke spier, daar waar drukpijnen ontstaan. Tijdens de triggerpoint massage gaat de therapeut op zoek naar deze plaatsen, die immers vaak ook de oorzaak zijn van de klachten. Het prikkelen van het triggerpoint gaat de spier bij wijze van spreken resetten.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen ontstaan door overbelasting (bijvoorbeeld een computerpols of een tenniselleboog) of deel zijn van een chronische aandoening (bijvoorbeeld een verkeerde zithouding). Daarnaast kunnen ze ook acuut ontstaan, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging. Ook een gebrek aan lichaamsbeweging of mentale factoren (zoals stress) kunnen een rol spelen.