Lentekriebels

‘Gewapend’ met poetsdoeken, stofzuiger en zemen zetten we ons hele kantoor op zijn kop. We stoffen de winter af en verwelkomen de lente. Ja… ook wij zijn bevangen door de lentekriebels. Maar hoe komt het nou precies dat we ons gelukkiger voelen in de lente?

Zonnestralen


De eerste zonnestralen verwarmen onze gezichten, terwijl we op het terras ons favoriete drankje bestellen, een gezonde smoothie. Zonlicht maakt de gelukshormonen endorfine en serotonine aan. Dat laatste stofje wordt ook gebruikt in antidepressiva. Alleen al even buiten in de zon staan, zorgt voor een piek in die gelukshormonen. Ons lichaam is dus eigenlijk een soort zonnepaneel waar je letterlijk energie van krijgt.

Natuur


De zoete geur van de aankomende warmte en het voorjaar is een genot om mee te maken. Als we in de bossen lopen, met de stappenteller bij de hand, zien we alles weer tot leven komen: kleurrijke bloemen schieten uit de grond. De lammetjes staan in de wei, de vogels tjirpen je wakker. In de lente trekken we er meer op uit en verschillende onderzoeken geven het aan: als je meer in de natuur bent voel je je relaxter, vrijer en gelukkiger. Je hoeft geen hele dagen in het bos of op het strand door te brengen. Een geluid, geur of luchtje is al genoeg om je prettiger te voelen.

Voorjaarsschoonmaak


Die voorjaarskriebels zorgen niet alleen bij de vogels voor nesteldrang. Wij starten de lente ook graag met een opgeruimd en schoon huis! Want een flinke voorjaarsschoonmaak geeft energie.

Buiten sporten


We pakken onze trainingsschoenen weer vaker uit de kast als het mooi weer is. We sporten meer buiten. Ik (katinka) ben een fanatiek schapen drijver met mijn border collie en Yvonne golft. Door die actieve houding wordt er ook weer endorfine aangemaakt. Bij lekker weer pakken we ook eerder een terrasje, komt de bbq weer tevoorschijn of halen we de picknickmand van zolder. We zoeken de gezelligheid op. Wat zorgt voor meer gelukkige momenten.

Kortom: wij houden van die lentekriebels..!


Foto's / lentekriebels