DE BELANGRIJKSTE OORZAKEN VAN KLACHTEN AAN JE MAAG


Het kan echt lastig zijn: oprispingen, maagzuur wat brandt in je slokdarm of gewoon een naar en misselijk gevoel. Waar komt het toch vandaan? Ongeveer één op de vier Nederlanders heeft er last van!

Let je wel op wat je eet? Eten is heel belangrijk bij maagklachten. Dan heb ik 3 vragen voor je: eet je weleens pittig? Eet je weleensteveel? Eet je weleens te vet?

Zelf kan ik niet tegen warme slagroom in een saus zoals bijvoorbeeld paddenstoelenroomsaus of tomatenroomsaus bij pasta. Eet ik het wel dan ben ik binnen 10 minuten misselijk met daarna volop overgeven. Mijn lichaam wil het vette room niet, dat is duidelijk. Het duurde toch nog een hele tijd voordat ik daar achter was.

Met de meting van de Bodyscan kunnen we goed zien wat er zich in de maag en slokdarm afspeelt en waar je gevoelig voor bent qua voeding.


Een 2e en belangrijke oorzaak van maagklachten is stress. Maag en stress gaan niet samen. Als je stress ervaart dan gaat het zenuwstelsel al het bloed naar de spieren brengen want je staat in de Flight of Fight status. Rennen of vechten. Heel belangrijk en goed doordacht van het lichaam. Stel je voor; er rent een tijger achter je aan… dat was in de oertijd, nu is het je baas die in je “nek” zit. Als die tijger achter je aan zit dan denk je niet; heb ik nu honger? Moet ik naar de wc?

Nee dan denk je WEG HIER! Je maagdarmstelsel gaat op slot. Je moet vechten of vluchten. Dat kan problemen geven aan je maag en darmstelsel.

 

HOE VERMINDER JE STRESS VOOR JOUW MAAG?


  • Eet meer groenten met magnesium, dit geeft ontspanning in het lichaam

  • Eet minder snelle koolhydraten (pasta, koekje en suiker)

  • Meer beweging, ga wandelen elke dag een half uur, prima voor je hoofd en maag. Endorfines die vrijkomen verdrijven je stresshormoon

  • Slaap! Pak je nachtrust, slaap minimaal 7 uur per nachtTEVEEL GLUTEN VOOR DE MAAG?

Maagklachten kunnen ook ontstaan door een glutenallergie, één van de meest voorkomende allergieën in Nederland. Ben je hiervoor gevoelig en eet je gluten dan kan maagpijn opzetten. Typische soorten maagpijn bij glutenallergie zijn: krampen, misselijkheid, overgeven en diarree. Maar je kunt ook last krijgen van jeuk, irritatie rond de mond, huiduitslag en verstopping van de neus.

Met de Bodyscan kunnen we goed zien welke gevoeligheid voor voeding jij hebt. Wil je eens met ons in gesprek om te bespreken of dit iets voor jou is dan maken we graag tijd vrij voor je. Bel ons op 0654363982 of 0654650661. Kijk op www.checkpoint4u.nl.