Alles wat je moet weten over magnesium

Magnesium is een mineraal dat in bijna elke cel van je lichaam te vinden is. Het komt voornamelijk voor in het bot, maar ook in de spieren en andere weefsels. Magnesium draagt bij aan meer dan 300 processen in je lichaam. Het is dus van groot belang om je magnesiumniveau op peil te houden.

Lees meer

Multivitaminen

Het menselijk lichaam heeft dagelijks verschillende vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Elk van die vitaminen en mineralen biedt zijn eigen voordelen en heeft een unieke ondersteunende rol in het lichaam.

Lees meer

GABA - de natuurlijke rustgever

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar GABA (gamma-aminoboterzuur) speelt een prominente rol in je lichaam.

GABA is namelijk de belangrijkste remmende neurotransmitter in ons centraal zenuwstelsel.
Neurotransmitters zijn zogenaamde boodschapperstoffen die de communicatie tussen de verschillende zenuwcellen (neuronen) mogelijk maken.

Lees meer

Hoe zuur ben jij?

Hoe zuur ben jij?


Rare vraag, denk je misschien. Maar zo gek is deze vraag helemaal niet. We kennen allemaal wel het verzuren van de spieren tijdens het sporten.
Maar naast overmatige spierbelasting zijn ook voeding, stress en vermoeidheid, roken, straling, medicatie en het verstrijken van de jaren verantwoordelijk voor zure afvalstoffen. Je lichaam moet deze kwijtraken om de zuurgraad van het bloed in evenwicht te houden.

Lees meer

DE BELANGRIJKSTE OORZAKEN VAN KLACHTEN AAN JE MAAG

DE BELANGRIJKSTE OORZAKEN VAN KLACHTEN AAN JE MAAG

Het kan echt lastig zijn: oprispingen, maagzuur wat brandt in je slokdarm of gewoon een naar en misselijk gevoel. Waar komt het toch vandaan? Ongeveer één op de vier Nederlanders heeft er last van!

Lees meer

Hoe voorkom je oververhitting van je lichaam?

Hoe voorkom je oververhitting van je lichaam? De meeste mensen genieten van de tropische temperaturen. Maar er is ook een groep die de hele dag loopt te puffen en te hijgen. Het lichaam koelt zichzelf af door te zweten. Maar wanneer je te weinig drinkt, zweet je minder en blijft je lichaamstemperatuur stijgen. Uitputting of nog erger.. een beroerte liggen op de loer.

Lees meer

checkpoint4u on tour

Scandagen 31 juli Wijk en Aalburg - 14 augustus Beuningen

Lees meer

Zo bereid je je huid voor op de zon

Wil je deze zomer bakken in de zon? Met deze tips bereid je je huid goed voor op de warme zomer.

Lees meer

Checkpoint4u on tour

Checkpoint4u on tour

Scandagen 29 mei Wijk en Aalburg - 5 juni in Beuningen - 12 juni Lochem

Lees meer

We zijn trots op onze cliënten!

We zijn trots op onze cliënten! Hier enkele reacties...

Lees meer

Energievol ondernemen

Energievol ondernemen

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt doen om energievol te ondernemen? Maak een afspraak voor de bodyscan met persoonlijk advies. Of meld je aan voor de gratis strategiesessie via skype (bodyscan niet inbegrepen)

Lees meer

Checkpoint4u on tour

Checkpoint4u on tour met scanmiddagen voor u, maar ook uw kind.

Lees meer

Voor de liefste mama!

Moederdag 12 mei.

Lees meer

Kindermiddag bij Checkpoint4u op 15 mei

Kom op woensdag 15 mei naar Gilze voor een bodyscan voor je kind. 

Lees meer

Checkpoint4u on tour

Wil je een complete meting van je lichaam en lichaamssystemen zoals organen en energielevels?

Lees meer

Lentekriebels

‘Gewapend’ met poetsdoeken, stofzuiger en zemen zetten we ons hele kantoor op zijn kop. We stoffen de winter af en verwelkomen de lente. Ja… ook wij zijn bevangen door de lentekriebels. Maar hoe komt het nou precies dat we ons gelukkiger voelen in de lente?

Lees meer

Even voorstellen: Susanne Broos

Graag willen we jullie voorstellen aan Susanne Broos. Susanne is sinds januari aan Checkpoint verbonden als borstweefsel therapeut. Dit ligt in het verlengde van onze health borstcheck. Het is een hele mooie aanvulling, om je borstweefsel gezond te houden. Ook zeer geschikt voor dames met pijnlijke en gevoelige borsten.

Lees meer

Checkpoint4u on tour

Wil je een complete meting van je lichaam en lichaamssystemen zoals organen en energielevels? Meld je aan en kom op vrijdag 29 maart naar onze scandag in DA Drogisterij & parfumerie Vici in Wijk en Aalburg. Aanmelden kan via 0416-724945 of checkpoint4u.nl

Lees meer