Bodyscan

Hebt u last van hoofdpijn of algemene vermoeidheid? Kampt u met symptomen van stress of burn-out? Is uw voedingspatroon verstoord of blijven uw klachten al even onbegrepen? Mogelijk kan onze bodyscan u dan op weg zetten naar een doeltreffende fysiotherapie bij Checkpoint4u.

Wat is het?

De lichaamsscan is een bewezen onderzoeksmethode, die u allicht zelf ook al kent. Zowat alle sporttakken maken er gretig gebruik van om te pijlen naar de algehele conditie, mogelijkheden en risico's van hun sporters. De scan is dan ook een uitstekende manier om functiestoornissen bij organen te registreren -- de oorzaak bij uitstek van fysische klachten. Een goede gezondheid start namelijk met goed functionerende organen. Klachten ontstaan pas wanneer organen minder goed met hun dagdagelijkse belastingen omgaan en uw herstelvermogen afneemt als een gevolg daarvan.

Hoe werkt de bodyscan?

De bodyscan zal het functioneren van uw organen registreren via 6 elektroden verspreid tussen kop en teen. Deze elektroden meten in de eerste plaats de belastbaarheid en het herstelvermogen van uw organen. Op basis van de meetresultaten kunnen we eventuele stoornissen opsporen en gericht gaan aanpakken. Bovendien kunnen we zo ook lichamelijke en psychische klachten scheiden. We komen dus niet enkel de symptomen zelf op het spoor, maar ook de oorzaken.

Wat meet de bodyscan?

Naast het functioneren van de organen wordt ook het functioneren van spieren en gewrichten onderzocht, net als de verzuringsgraad en hoe je lichaam spierverzuring neutraliseert. Verder krijgt u een inzicht in de vitamines, sporen, mineralen, voedingsstoffen en het BMI van uw lichaam.


Meer informatie