Acne behandeling

Naast onze fysiotherapeutische behandelingen voorziet Checkpoint4u Gilze ook een unieke acne behandeling. Via verschillende technieken kunnen we daarbij niet alleen het risico op acne verlagen; we maken de acne ook gemakkelijker te bestrijden en helpen u met de littekenverzorging.

Acne

Acne is talgklierfollikelontsteking, zowat de meest voorkomende huidziekte die er is. Het kan voorkomen op alle leeftijden en de oorzaken zijn erg divers. Meestal gaat het echter om een verstopping van de talgklier, al dan niet veroorzaakt door een ophoping van huidbacteriën. Ook een verdikking van het huidoppervlak of overproductie van talg kunnen acne veroorzaken.

Acne herkennen

Niet alleen heeft acne verschillende oorzaken, de aandoening kan zich ook op verschillende manieren uiten. Rode draad is echter een vette huid. Daarop manifesteren zich vervolgens witte of zwarte puntjes (mee-eters), papels (rood) of pustels (geel). In sommige gevallen treden vooral de mee-eters op de voorgrond en spreekt men van comedonen acne. In andere gevallen spreekt men van papulopustuleuze acne en overheersen de ontstekingen.
Acne komt verder vooral in het gezicht tot uiting, maar kan zich ook op rug, borst of andere plaatsen voordoen. Zweten, omgevingsfactoren of medicijnen kunnen de aard en de ernst van de aandoening beïnvloeden.

Acne behandeling

De juiste behandeling voor acne hangt sterk af van alle hierboven vermelde factoren. Zo kan een dieptereiniging van de huid (peeling) aangewezen zijn of moeten aangepaste massages de huiddoorbloeding verbeteren. De eerste techniek zal het ontstaan van mee-eters bemoeilijken. De tweede maakt ze gemakkelijker te verwijderen, bevordert littekengenezing en remt de vorming van (nieuwe) ontstekingen af.